Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-08@06:23:39 GMT

مراقب هک حساب بانکی با پیامک رجیستری باشید +عکس

تاریخ انتشار: ۱۰ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۷۲۹۶۸

مراقب هک حساب بانکی با پیامک رجیستری باشید +عکس

پیامک‌هایی که اخیرا از سوی شماره‌های ناشناس با مضمون ثبت نشدن تلفن همراه در سامانه رجیستری ارسال می‌شود، جعلی و کلاهبرداری است.

به گزارش مشرق، در روزهای اخیر مجددا کلاهبرداری‌های پیامکی اوج گرفته و بسیاری از مردم به دلیل بی‌دقتی و بی‌احتیاطی طعمه فیشینگ می‌شوند. از نمونه موارد کلاهبرداری پیامکی که به تازگی برای تعداد زیادی از شماره‌ها ارسال شده، هشداری است که با جعل عنوان همتا - مرجع رجیستری تلفن‌های همراه- در خصوص رجیستر نشدن گوشی و غیرفعال شدن آن تا ۲۴ ساعت آینده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نمونه‌هایی از پیامک‌های کلاهبرداری

گرچه لینک سایت ارسال شده در پیامک‌ها فیلتر است و امکان دسترسی با اینترنت معمولی و بدون استفاده از VPN مقدور نیست اما اگر استفاده کننده از وی‌پی‌ان استفاده کند و وارد این سایت شود، با صفحه‌ای تقریا مشابه صفحه سامانه اصلی همتا مواجه میشود.

صفحه سایت جعلی

در این صفحه کاربر اگر اطلاعات را به درست یا غلط وارد کند، در هر دو صورت به او اعلام میشود که گوشی همراهش رجیستر نشده و برای ثبت شناسه گوشی باید مبلغی معادل ۲۵۰۰ تومان را پرداخت کند.

صفحه جعلی اعلام رجیستر نشدن گوشی

در صورتی که فرد وارد شده به این صفحه، فریب خورده و بخواهد هزینه را واریز کند، با درگاه پرداختی مشابه درگاه پرداخت بانک سامان مواجه می‌شود که دقت در لینک صفحه و نداشتن پروتکل HTTPS موید جعلی بودن آن است.

حال در این مرحله و با توجه به اینکه مبلغ آن کمتر از صد هزار تومان است، اگر فرد اطلاعات کارت را وارد کرده و رمز دوم ثابت خود را ثبت کند، هکرها حساب او را کنترل کرده و تا زمانی که بتوانند به آن دستبرد می‌زنند.

همانطور که مشاهده شد، کلاهبرداران هر روزه روش‌های جدیدی را برای دزدی از مردم دنبال می‌کنند و در یکی از آخرین نمونه‌ها نیز مجددا با استفاده از عنوان سامانه همتا اقدام به کلاهبرداری از مردم کرده‌اند. به این منظور و برای اینکه در دام کلاهبرداران و سودجویان نیفتید، لازم است موارد زیر را مدنظر قرار دهید:

۱- هرگونه اطلاع‌رسانی در زمینه طرح ثبت تلفن‌همراه، از طریق سرشماره پیامکی HAMTA انجام می‌گیرد. همچنین در صورت دریافت هرگونه پیامک با محتوای مشکوک، می‌توانید موضوع را با مرکز پاسخگویی سامانه همتا به شماره ۰۹۶۳۶۶ از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب در ۷ روز هفته طرح نمایید تا راهنمایی‌های لازم ارائه گردد.

۲- سایت رسمی سامانه همتا hamta.ntsw.ir و سایت اطلاع‌رسانی همتا hamtainfo.ntsw.ir می‌باشد و سامانه همتا دامنه دیگری ندارد.

۳- سامانه همتا برای انجام فرآیندهای خود وجهی دریافت نمی‌کند و انجام همه ی فرایندهای سامانه همتا رایگان می‌باشد.

۴- پیش از هرگونه پرداخت حتماً باید از اعتبار درگاه پرداخت مطمئن شد، ویژگی‌های اولیه درگاه پرداخت معتبر عبارتند از:

الف- عبارت https و همچنین علامت تأیید سرویس‌دهنده (معمولاً به صورت قفل سبز رنگ) در ابتدای آدرس درگاه پرداخت وجود دارد.

ب- درگاه پرداخت زیردامنه‌ای از دامنه shaparak.ir است (هرگونه ترکیب دیگری از کلمه shaparak و هر پسوند دامنه دیگری به غیر از ir. غیرمجاز است، به عنوان مثال ترکیب هایی نظیر shapaarak یا shaparack نامعتبر هستند)

ج- برای اطلاع از آدرس درگاه های پرداخت اینترنتی معتبر، می‌توان به تارنمای کاشف به آدرس kashef.ir مراجعه نمود.

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا سهام عدالت مجلس یازدهم رجیستری موبایل کلاه برداری درگاه پرداخت سامانه همتا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۷۲۹۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جواب بده ۱۰۰ میلیون برنده شو؛ کلاهبرداری جدید

به گزارش خبرآنلاین، رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات پایتخت از کشف پرونده کلاهبرداری تلفنی با موضوع برنده شدن در یک مسابقه تلفنی خبر داد و گفت: چهار متهمی که با این شگرد بیش از پنج میلیارد ریال از شهروندان کلاهبرداری کرده بودند، شناسایی و دستگیر شدند.

ایرنا در خبری نوشت: سرهنگ داود معظمی گودرزی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران افزود: چندی پیش یکی از شهروندان مراجعه و مدعی شد که شخصی با وی تماس گرفته و ضمن معرفی خود بعنوان مجری مسابقه بزرگ تلفنی اظهار داشته فقط با پاسخ به یک سوال می‌تواند برنده ۱۰۰ میلیون تومان شود که شاکی نیز وسوسه شده و با کلاهبرداران همراهی کرده و در ادامه با دریافت اطلاعات بانکی، از او کلاهبرداری کرده است.

وی ادامه داد: مجرمان با استفاده از ترفندهای زیرکانه مالباخته را متقاعد کرده که جهت دریافت جایزه خود کدهای مختلفی را که از پشت تلفن به وی اعلام می‌کرده در مرورگر تلفن همراه خود وارد و اعلام کند و شاکی با یک غفلت ساده در نهایت متوجه سرقت تمامی موجودی حساب‌های بانکی خود می‌شود.

سرهنگ معظمی گودرزی اضافه کرد: موضوع در دستور کار متخصصان پلیس فتا پایتخت قرار گرفت و پس از اقدامات تخصصی و تحقیقات سایبری متهمین شناسایی و پس از تشریفات قضایی هر چهار عضو اصلی این باند دستگیر و به پلیس فتا منتقل شدند.

وی با اشاره به گسترده بودن ابعاد کلاهبرداری این مجرمان گفت: ممکن است شیوه‌های کلاهبرداری این افراد مجرم متفاوت باشد اما در نهایت به یک شیوه عمل می‌کنند و با اعلام برنده شدن مخاطبان، با ترفندهای ماهرانه تمام اطلاعات حساب بانکی افراد را دریافت کرده و با استفاده از آن اقدام به برداشت از حساب افراد می‌کنند.

رییس پلیس فتا تهران بزرگ به شهروندان توصیه کرد: همان گونه که به دفعات پلیس هشدار داده به هیچ عنوان جهت دریافت جایزه نیازی به حضور در پای دستگاه عابربانک و یا دادن اطلاعات محرمانه حساب بانکی از جمله اینترنت بانک و همراه بانک نیست و تماس هایی که این موارد را از شهروندان درخواست می‌کنند، قطعا کلاهبرداری است.

وی یادآور شد: هیچ سازمان دولتی و نهادی اعم از صدا و سیما، اپراتورهای تلفن همراه، شرکت مخابرات، سازمان حج و زیارت و دیگر نهادها با استفاده از خطوط شخصی و از بستر شبکه‌های اجتماعی با هیچکس تماس نمی‌گیرند و و صرف استفاده از لوگو و یا نشان این سازمان‌ها بر روی پروفایل شخص تماس گیرنده در شبکه‌های اجتماعی دلیلی بر صحت و تایید منشا این تماس‌ها نیست.

سرهنگ معظمی گودرزی تاکید کرد: شهروندان می‌توانند هرگونه موارد مشکوک را از طریق مرکز فوریت‌های سایبری به شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ و یا سایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.gov.ir اطلاع رسانی کنند.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903414

دیگر خبرها

  • مراقب باشید! همه خودروها در تابستان سرطان‌زا می‌شوند
  • مراقب فروپاشی عصبی باشید / نشانه هایی برای تشخیص افسردگی
  • جواب بده ۱۰۰ میلیون برنده شو؛ کلاهبرداری جدید
  • مخالفت شدید روزنامه وابسته به سپاه با ممنوعیت جدید ورود زنان به ورزشگاه‌ها: این یعنی اعتراف به شکست فرهنگی/ مراقب پیامدهای بین‌المللی این اقدام باشید
  • کیش دستوری به پیامک بانکی
  • چطور پیامک‌های جعلی را بشناسیم؟
  • ۲۵ میلیون تومان بدهید گواهینامه تقلبی بگیرید!/ مراقب باشید مرتکب قتل عمد نشوید
  • هشدار پلیس فتای سمنان درباره فروشنده های دوره گرد
  • شهروندان مراقب پیامک های جعلی باشند
  • هشدار؛ مراقب این نرم افزار‌های جعلی باشید