Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-08@05:13:17 GMT

عکس‌های دردسرساز...

تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۶۷۳۷۵

عکس‌های دردسرساز...

یک کارشناس فضای مجازی گذاشتن عکس‌ها و فیلم‌های شخصی را در فضا و شبکه‌های اجتماعی خصوصا اینستاگرام تهدید خواند و گفت: این عکس‌ها و فیلم ها دریچه‌ای برای سو‌ء استفاده خواهد بود.

خبرگزاری فارس ـ همدان؛ روزگاری در خانه همه ما آلبوم‌های کوچک و بزرگی وجود داشت و اصلا انتخاب آلبوم خود یک چالش بود؛ آلبوم‌هایی که هرازگاهی آن ها را ورق می‌زدیم و کلی از خاطرات در همین ورق‌زدن‌ها برایمان زنده می‌شد اما از زمانی که گوشی‌های هوشمند راه به زندگی ما پیدا کرد کم‌کم بساط آلبوم‌ها هم برچیده شد و عکس‌هایمان از مرز حریم خصوصی خانه عبور کرد و وارد دنیای دیجیتال شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عکس‌هایی که برای مدت‌ها یا در گوشی می‌ماند و یا اگر همتی کنیم و گوشی را خالی کنیم آن را روی سیستم یا هاردی مجدد ذخیره می‌کنیم تا در فرصتی و روزی آنها را چاپ کنیم.

موضوع اصلی این گزارش در مورد آلبوم عکس و عکاسی نیست بلکه در خصوص سوءاستفاده‌هایی است که از این عکس‌های گرفته شده و ذخیره شده در گوشی همراه می‌شود و متاسفانه مردم بدون هیچ سواد رسانه‌ای و شناختی روزانه چندین عکس و فیلم می‌گیرند و در فضا‌ و شبکه‌های اجتماعی به اشتراک می‌گذارند.

استاد عکاسی که آتلیه دارد روزی به من گفت از زمانی که این گوشی‌ها آمدند دیگر نه عکس حرفه‌ای معنایی دارد، نه حریم خصوصی. زمانی مردم برای چاپ عکس‌های خانوادگی آن قدر تعصب داشتند و چاپ عکس خود را به هر جایی نمی‌سپردند و عکاس آتلیه مانند پزشک امین و معتمد مردم بود.

از این رو برای بررسی سوء استفاده‌هایی که از این عکس‌ها در شبکه‌های اجتماعی خصوصا اینستاگرام می‌شود با علی درویشی، کارشناس سواد رسانه‌ای، محقق، فعال فرهنگی و استاد دانشگاه گفت‌وگویی داشتیم که در زیر می‌خوانید.

فارس: در ابتدا در خصوص علت گرایش مردم به گذاشتن عکس در این فضا توضیح بدهید:

درویشی:‌ همه شبکه‌های اجتماعی خصوصا اینستاگرام بیشتر فعالیتش بر اساس فیلم و عکس است. امروز مردم از لحظه‌لحظه زندگی خود حتی مراسم خصوصی چون ازدواج، تولد خودشان، تولد فرزندشان و ... فیلم و عکس می‌گیرند و به اشتراک می‌گذارند آن هم به خاطر دلایل مختلفی چون جمع کردن دنبال‌کننده، لایک گرفتن و ....

زمانی تنها محارم حق دیدن آلبوم‌های ما را داشتند اما اکنون با رواج شبکه‌های اجتماعی طوری شده که حریم خصوصی معنایی ندارد و خیلی از این فیلم‌ها در بستر اینستاگرام بارگذاری شده و همه اظهار نظر می‌کنند و در این میان جوان و نوجوان‌های ما فعالیت وسیعی دارند و حتی گاهی میدان‌داری هم می‌کنند و جمع شدن فالوور و لایک گرفتن برایشان خیلی معنادار است در حالی که می‌توان از سادگی و صداقت آنها سوءاستفاده کرد. حتی امروز شاهدیم برخی از والدین جوان هم از لحظه لحظه زندگی نوزادشان فیلم می‌گیرند بدون آنکه تبعات آن را بدانند. نباید فراموش کنیم که طراح، نویسنده و گرداننده این شبکه‌ها کشورهایی هستند که با ما دشمن بوده و متخاصمند و قطعا از این عکس‌ها و فیلم‌های ما بهره خود را می‌برند.

فارس: امروز با چالشی به نام «سلبریتی‌های کودکانه» مواجه هستیم این موضوع آسیب‌زا بوده و چقدر می‌تواند باعث آسیب شود؟

درویشی: بله متاسفانه ما امروز در اینستاگرام با موضوع سلبریتی‌های کودکانه مواجهیم که والدین از لحظه تولد فرزند خود صفحه‌ای در اینستا برایش ایجاد می‌کنند و تمام اطلاعات فرزندشان را در آن قرار می‌دهند این در حالی است که اصلا به این موضوع فکر نمی‌کنند که آیا در آینده فرزندشان از این عمل پدر و مادر رضایت خواهد داشت،‌ آیا وقتی بزرگ شود و این فیلم‌ها و عکس‌هایی را که به اشتراک گذاشته شده برای او خوش‌آیند خواهد بود.

فرزندان ما که همیشه کودک نخواهند ماند، بزرگ می‌شوند و در آینده در منسب و سمتی مشغول کار و فعالیت می‌شوند و حتی جزو چهره‌های سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و ... این کشور خواهند شد حال درست است که ما از لحظه لحظه اوقات او فیلم و عکس در اینستا بگذاریم تنها برای اینکه چند نفر ما را لایک کنند؟! این موضوع در برخی کشورهای غربی امنیتی بوده و بسیار جدی به آن نگاه می‌کنند چیزی که در کشور ما یک تفریح بوده و از آن لذت می‌برند.  متأسفانه والدین با این عکس‌ها و فیلم‌ها حریم خصوصی فرزند خود را در معرض دید عموم قرار داده‌اند.

وقتی عکس و فیلمی از فرزند خود می‌گذاریم و اطلاعات را به اشتراک می‌گذاریم مطمئن باشید افرادی هستند که از این فضا سوء استفاده می‌کنند و دادن این اطلاعات و گذاشتن عکس‌ها خود زمینه‌ای را برای کودک‌ربایی ایجاد می‌کند و به‌راحتی رباینده تمام اطلاعات را برای اخاذی از صفحه اینستا کسب کرده است؛ پس والدین عزیز دقت کنند که گذاشتن عکس فرزندشان می‌تواند تبعات جبران‌ناپذیری را در آینده داشته باشد.

فارس: حریم خصوصی در گذشته خیلی معنا و مفهوم داشت اما چه عامل و عواملی باعث شده که نسل‌های جدید خیلی به این موضوع دقت نمی‌کنند؟

درویشی: عوامل مختلفی می‌تواند در این زمینه موثر باشد. یکی از علت‌های آن ورود همین گوشی‌های هوشمند به زندگی ما بوده و اینکه والدین به راحتی گوشی خود را در اختیار فرزند گذاشته یا برایش در همان سنین کودکی گوشی می‌خرند و برنامه‌های مختلفی نصب می‌کنند که البته به فقر سواد رسانه‌ای ما برمی‌گردد.

نسل دیجیتال یعنی دهه ۸۰ به بعد در زمان حال زندگی می‌کند و بسیار برایش مهم است که در همین حال لذت ببرد و خوش باشد و آینده و گذشته برایش مفهوم چندانی ندارد از طرفی هم روابط بین والدین و فرزندان کمرنگ شده و این نسل به نوعی رها شده هستند و یا بهتر بگوییم این نسل‌های جدید گوشی شنوا برای شنیدن حرف‌هایشان ندارند پس این فضای اینستا مکان خوبی برای عرض اندام و نشان دادن خودشان است تا کمی حس دیده شدن را در خود ارضا کنند البته عوامل دیگری هم وجوددارد که همه آنها باعث شده که حریم خصوصی معنایی را که برای ما دارد برای آنها نداشته باشد.

فارس: عده‌ای معتقدند در اینستا اگر صفحه شخصی دارند و فیلم و عکسی که در آنجا می‌گذارند تنها اقوام و دوستانی که خودشان تایید کرده‌اند می‌توانند ببینند، نظر شما چیست؟ آیا این صفحه‌های خصوصی امنیت بیشتری دارد؟

درویشی: درست است صفحه خصوصی است ولی آیا کسی که دنبال‌کننده ماست از فیلم و عکس ما برای کسی فوروارد نمی‌کند و یا عکس و فیلمی از ما در گوشی خود ذخیره نمی‌کند؟ بنده در فضای امنیت شبکه فعالیت دارم، ما در این فضاها و شبکه‌ها هیچ فضای امنی نداریم؛ شاید اسم آن صفحه خصوصی باشد ولی یادمان باشد از لحظه‌ای که فیلم و عکسی را در اینستا بارگذاری می‌کنیم هزاران آدم آن را خواهند دید. در این فضا خصوصی معنایی ندارد.

فارس: با توجه به اینکه شما در این فضا کار کرده‌اید چه توصیه‌ای دارید:

درویشی: قبل از بیان توصیه نکته‌ای در مورد اپلیکیشن‌ها بگویم، برخی از برنامه‌ها و اپلیکشین‌ها هستند که مبتنی بر تصویر هستند مثلا برنامه‌ای که از چهره ما عکس گرفته و با تغییراتی روی چهره سن پیری ما را نشان می‌دهد و این برنامه در میان کاربران ایرانی بسیار مورد توجه قرار گرفته در حالی کشور سازنده این برنامه به‌راحتی عکس ما را ذخیره کرده و به گونه‌ای می‌تواند با برنامه فتوشاپ بر روی چهره ما کار انجام دهد که اگر خود فرد عکسش را ببیند باور نمی‌کند این خودش است یا عکسش و این خود یک زمینه سو‌ء‌استفاده خصوصا برای افراد مطرح و چهره کشور است.

موضوع دیگر برنامه اسنپ چت است که در میان دختران و زنان جوان ما باب شده و وقتی این برنامه را نصب کنند دوربین جلوی گوشی فعال شده و تصاویر مختلفی را بر ر وی چهره افراد مانند خرگوش موش و... فانتزی انداخته که جذاب است و در آینده ثابت خواهد شد که از این تصاویر چه سوءاستفاده‌هایی که نخواهد شد.

عده‌ای معتقدند که در این فضاها آزادی بیان وجود دارد در حالی فضایی چون اینستاگرام با کلیدواژه آزادی بیان بیگانه است به  زمان شهادت سردار سلیمانی اشاره کنم که تمام افرادی که به صورتی در صفحه خودشان به موضوع شهادت سردار پرداختند صفحه آنها حذف شد آیا این آزادی بیان است؟!

یا همین آقایی که در صفحه‌اش در اینستا مثبت بودن بیماری کرونای خود را اعلام کرد و به مردم امید می‌داد،‌ اینستا صفحه‌اش را بست و حتی خبر 20:30 هم آن را پخش کرد حال این آزادی بیان است؟! در حالی که فیلم‌هایی از عروسی‌ها‌، صحنه‌های خصوصی برخی کاربران و... در این شبکه‌ها گذاشته می‌شود و ثانیه‌ای از آن حذف نمی‌شود پس این نشان می‌دهد مدیران این شبکه به دنبال ترویج یاس، ناامیدی، بی‌بندی و باری و... هستند و اهداف بزرگتری را دنبال می‌کنند و پشت پرده چیز دیگری است.

 به عنوان کسی که سالهاست در این فضا فعالیت کرده توصیه می‌کنم که خانواده‌ها فضای گفت‌و‌گوی داخل خانواده خود را جدی بگیرند و نگذارند شبکه های اجتماعی خلا روحی و عاطفی خودشان و فرزندانشان را پر کنند و نکته دیگر اینکه عکس و فیلم‌های خود را با جزئیات برای پروفایل استفاده نکنند و تا حد امکان از دوربین گوشی برای عکاسی آن هم لحظات خصوصی استفاده نکنند و اگر عکسی را هم گرفتیم سریع آن را خالی کنیم و عکس‌ها را پاک کنیم.

شاهد بوده‌ام که با برنامه خاصی عکس چهره‌ای خصوصا دختران را برمی‌دارند و بر روی هیکل و اندام دیگری می‌گذارند و آن عکس را در فضای مجازی پخش می‌کنند حال با هر علتی و در این زمان نمی‌توان آبروی ریخته شده جمع کرد.

در پایان مجدد متذکر می‌شوم خیلی مواظب عکس گرفتن‌هایمان با گوشی و قرار دادن آنها در پروفایل و صفحات شبکه اجتماعی خود باشیم و آن را به عنوان دریچه‌ای برای سو‌ء استفاده بدانیم.

ضمن تشکر از فرصتی که در اختیار خبرگزاری فارس گذاشتید اگر نکته پایانی دارید بفرمایید.

به نظرم اینستاگرام باید بسته شود و یا محدود شود و حتما حتما گروه‌هایی در سطح جامعه به صورت فعال باید به آموزش سواد رسانه‌ای برای اقشار مختلف مردم خصوصا نسل نوجوان و جوان بپردازند و آسیب‌ها و تهدیدهای این شبکه‌ها را با زبانی گویا برایشان مطرح کنند و نیز شبکه ملی هر چه زودتر در دستور کار قرار بگیرد و از ظرفیت و توانمندی جوانان این سرزمین برای به کارگیری شبکه ملی استفاده کنند تا در آینده شاهد آسیب های کمتری شویم.

---------------

الهام شهابی

---------------

انتهای پیام/89001/

منبع: فارس

کلیدواژه: فضاي مجازي اينستاگرام اسنپ چت حریم خصوصی شبکه های اجتماعی عکس ها و فیلم ها سواد رسانه ای حریم خصوصی گذاشتن عکس فیلم و عکس عکس و فیلم عکس ها آلبوم ها شبکه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۶۷۳۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدریس خصوصی فیزیک در نارمک

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، در این مطلب 5 معلم مطرح را برای تدریس خصوصی فیزیک در نارمک معرفی کرده‌ایم که دانش‌آموزان قبلی این مدرس‌ها را پیشنهاد کرده‌اند. همچنین نکات مهمی که در انتخاب معلم خصوصی فیزیک در نارمک باید درنظر بگیرید را نیز بررسی کرده‌ایم که به شما در انتخاب بهترین معلم فیزیک نارمک کمک کرده باشیم.

نکات مهم در انتخاب معلم خصوصی فیزیک در نارمک

نکاتی مهمی برای انتخاب بهترین مدرس فیزیک برای مباحثی چون الکترومغناطیس ازجمله درک کامل قانون اهم وجود دارد. در ادامه این نکات را شرح داده‌ایم. در نتیجه مهم نیست که در بخش مکانیک مبحث چون حرکت در یک بعد مشکل دارید یا مسائل پیچیده‌تر دانشگاهی چون حرکت‌های سه‌بعدی شما را درگیر کرده‌ است، این نکات در همه مقاطع تحصیلی چون دبستان و همه موضوعات درسی فیزیک چون فیزیک اتمی به کمک شما می‌آیند.

نکات مطرح شده در ادامه خلاصه نکاتی را که در مقاله منتشر شده در The Balance Careers تحت عنوان چگونه پیدا کردن مدرس فیزیک خوب و مقاله  با موضوع  The Ultimate Guide to Starting a Physics Tutoring Business در  TutorMe  بررسی خواهیم کرد.

تعیین نیازها و اهدافتان از معلم خصوصی

نیاز و هدف شما برای کمک گرفتن از معلم خصوصی فیزیک اولین نکته‌ای است که باید درنظر بگیرید. به‌عنوان‌مثال اگر در مباحث فیزیک هسته‌ای دانشگاه دچار مشکل شده‌اید، معلم خصوصی مقطع دبیرستان یا حتی استاد فیزیک ترمودینامیک به شما کمکی نخواهد کرد. براساس مقاله منتشر شده با عنوان راهنمای یافتن معلم خصوصی خوب در سایت Understoos  شناخت نیاز و هدف اولیه مهم‌ترین نکته برای انتخاب بهترین مدرس فیزیک چه در نارمک  و چه در کل دنیا است.

مصاحبه با چند معلم خصوصی و مقایسه آنها

اکثر پلتفرم‌های آموزش خصوصی از جمله TutorMe، Skooli، Wyzant و Khan Academy امکان مصاحبه با چندین مدرس خصوصی و امکان برگزاری جلسات آموزشی وجود دارد. در مصاحبه شما باید مبحثی که درگیر آن هستید، مانند اپتیک مانند لنزها و عدسی‌ها را به‌ صورت واضح بگویید. همچنین از مدرس بخواهید ک ابزارهای آموزشی علاوه‌بر کتاب درسی را به شما معرفی کند. به‌عنوان‌مثال اگر مدرس گفت که از جزوات آموزشی استفاده می‌کند، از او بخواهید بخشی از یک فصل را در اختیار شما قرار دهد. هر اندازه که استاد خصوصی بیشتر از فیلم‌های آموزشی همانند فیلم‌های منتشر شده در Khan Academy یا نرم‌افزارهای آموزش فیزیک مانند Interactive Physics استفاده کند، کلاس درس مفیدتر خواهد بود.

برقراری ارتباط موثر با معلم خصوصی

بهترین معلم خصوصی فیزیک فردی است که علاوه‌بر مهارت در تدریس بتوانید با او ارتباط بگیرید. به‌همین‌دلیل در مقاله منتشر شده در سایت Wyzant برای انتخاب مدرس فیزیک مناسب تاکید بر امتحان جلسه آزمایشی است. در جلسه آزمایشی یا ویدئو معرفی استاد در برخی از سایت‌ها چون استاد بانک متوجه خواهید شد که می‌توانید با معلم فیزیک ارتباط بگیرید یا نه.

نظارت بر عملکرد معلم و ارائه بازخورد

گاهی جلسه آزمایشی و جلسه‌های اولیه معیار خوبی برای انتخاب بهترین معلم خصوصی نیستند. در واقع شما به عنوان دانش‌آموز یا دانشجو باید در طول جلسات روی عملکرد معلم خود نظارت داشته باشید. همچنین باید برای خودتان بازخورد عملکرد مدرس را تحلیل کنید.

 به‌عنوان‌مثال آیا مباحث تدریس شده برای آزمایشگاه فیزیک به شما کمکی در انجام آزمایشات مربوط به المپیاد فیزیک کرده است؟ بدین‌گونه با پرسیدن سوالات متفاوت متوجه خواهید شد که تدریس مفید بود است یا نه. در نهایت می‌توانید تصمیم بگیرید آیا با معلم انتخاب می‌خواهید ادامه دهید یا نه!

سایت TeachPhysics در مقاله‌ای که به‌عنوان راهنمای گام‌به‌گام برای تبدیل شدن به مدرس فیزیک منتشر کرده است، اشاره به این نکته دارد که مدرس باید به دانش‌آموز بازخورد بدهد. در واقع بدین‌گونه است که جلسه‌های  تدریس خصوصی فیزیک ادامه پیدا می‌کنند.

معرفی 5 معلم خصوصی برتر فیزیک در نارمک

در این بخش به معرفی 5 استاد برتر فیزیک در نارمک براساس داده‌های اطلاعاتی استاد بانک خواهیم پرداخت. البته امکان استفاده از خدمات آموزش حضوری خصوصی فیزیک برای اساتید مطرح بسیاری در تهران فراهم است. بااین‌حال ما در این مطلب به معرفی 5 مدرس برتر فیزیک در نارمک می‌پردازیم.

احسان علیزاده؛ مدرس خصوصی فیزیک برتر در تهران

استاد احسان علیزاده که با نماد vip در استاد بانک تدریس می‌کند، حدود 3203  جلسه خصوصی موفق داشته است. این استاد بیش از 6 سال است که کنار استاد بانک قرار دارد و 2 سال نیز در مجموعه بزرگ انجمن ریاضیدانان تدریس کرده است. شما به‌صورت حضوری می‌توانید از کمک استاد علیزاده برای فیزیک دبیرستان و کنکور استفاده کنید. همچنین امکان حضور در کلاس‌های خصوصی این استاد فیزیک مهیا است.

احمدرضا کلانتریان؛ استاد خصوصی خلاق فیزیک

با مشاهده ویدئو معرفی احمدرضا کلانتریان متوجه خواهید شد که فیزیک با چه متد جذابی قرار است فیزیک به شما آموزش داده شود. این استاد خوش اخلاق بیش از 9 است که تدریس خصوصی فیزیک را انجام می‌دهد و دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر و علم‌وصنعت است. اگر نگاهی به نظرات احمدرضا کلانتریان در بخش تدریس فیزیک بیندازید، متوجه رضایت دانش آموزان خواهید شد.

صادق هاشمی؛ استاد فیزیک خصوصی vip استادبانک

صادق هاشمی با مدرک دکترای مهندسی عمران از دانشگاه صنعتی شریف حدود 12 سال است که تدریس خصوصی فیزیک را انجام می‌دهد. این استاد گران‌قدر با 360 جلسه موفق حدود یک سال تجربه تدریس در استادبانک را دارد. با مشاهده ویدئو معرفی دکتر صادق هاشمی برای برقراری ارتباط موثر بیشتر با ایشان جهت انتخاب برای تدریس آشنا خواهید شد.

رویا کاتوزیان؛ مدرس فیزیک خصوصی دانش‌آموزان ویژه

اگر قصد شرکت در آزمون‌های ورودی به مدارس برتر را دارید، انتخاب رویا کاتوزیان پیشنهاد می‌شود. این معلم خصوصی فیزیک بهترین معلم برای تدریس به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه چون قبولی در آزمون ورودی مدارسی چون فرزانگان است. با شرکت در کلاس خصوصی فیزیک استاد کاتوزیان شما با ارائه مطالب به صورت جذاب و قابل فهم روبه‌رو خواهید شد و دیگر حل مسئله برای مباحثی چون ترمودینامیک سخت نخواهد بود.

مریم طایفه؛ معلم خصوصی فیزیک به مدت 12 سال

اگر دنبال مدرس خصوصی فیزیک با مهارت‌های آموزشی مخصوص تیزهوشان یا کنکور هستید، مریم طایفه انتخاب مناسبی خواهد بود. این مدرس فیزیک توانمند حدود 2 سال است که با مجموعه استادبانک همکاری می‌کند. حدود 230 جلسه موفق در پروفایل ایشان ثبت شده است و فقط به صورت حضوری در تهران تدریس می‌کنند.

استادبانک؛ پلتتفرمی برای معرفی بهترین معلم‌ها برای تدریس خصوصی فیزیک در نارمک

در این مطلب تلاش کردیم راهکار یافتن بهترین معلم برای تدریس خصوصی فیزیک را بگوییم. همچنین 5 مدرس برتر فیزیک در تهران را که امکان تدریس در نارمک دارند را معرفی کردیم. بااین‌حال شما می‌توانید با گشت‌وگذار در سایت استاد بانک بخش مدرس‌های حضوری فیزیک تهران، مشاهده ویدئوهای معرفی و درخواست جلسه آزمایشی بهترین مدرس فیزیک خصوصی را برای خود یا فرزندتان انتخاب کنید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گذرگاه جنایت
  • تلاش نفوذی ها برای خروج راه آهن از ریل توسعه و مشارکت مردمی
  • هزینه یک جت شخصی چقدر است؟
  • تدریس خصوصی فیزیک در نارمک
  • نکونام:می دانستیم غفلت کنیم ذوب آهن دردسرساز می‌شود/بازیکنان استقلال را با تیم رقیب قیاس کنید بعد نظر بدهید
  • ۵ میلیارد سهم به نام کارگران شد
  • مجوز راه‌اندازی پارک آبی در ابهر دریافت شد
  • دوربرگردان دردسرساز در شهر رشت
  • عکس‌های خصوصی دختر شیرازی برای انتقام گیری پخش شد!
  • نویدکیا: بازی مقابل صنعت نفت می‌تواند برای ما دردسرساز شود