Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - حسگر اثر انگشت درون صفحه‌اي و توليد گوشي هايي با نمايشگر منعطف، از مورد انتظارترين نوآوري هاي گوشي هاي آينده هستند. اما اين ايده‌ها چه زماني عملي مي‌شوند؟
در سال‌هاي گذشته، طراحي و عرضه گوشي هاي موبايلي با سيستم بازخورد لمسي و سنسور اثر انگشت، رويايي براي شرکت‌هاي مختلف بود که به بهترين شکل ممکن به حقيقت تبديل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از رسيدن به اين جايگاه، حالا همگان در رابطه با فناوري هاي جديدي که به محصولات آينده تعلق دارد، سخن مي‌گويد. اگرچه ايده‌ها بسيار متنوع بوده و به چند مورد خاص محدود نيستند، اما تعبيه سنسور اثر انگشت در صفحه نمايش دستگاه و توليد محصولاتي با نمايشگر انعطاف‌پذير را مي‌توان از جمله مورد انتظارترين نوآوري هاي گوشي هاي آينده در نظر گرفت.
با وجود کانسپت‌ها و طرح‌هاي متنوع، هنوز هم بسياري از کاربران نسبت به پياده‌سازي اين دو فناوري مشکوک هستند. ولي آيا در نهايت شاهد عرضه محصولاتي متفاوت در سال 2018 خواهيم بود؟
گوشي انعطاف پذير: احتمالا نه
بنا بر گزارش‌هاي موجود، از اوايل سال 2013، سامسونگ روي توسعه تلفن هوشمندي با نام «گلکسي ايکس» با امکان تا کردن يا خم شدن از وسط کار مي‌کند. هرچند با توجه به اطلاعات اخير، دستگاهي با شماره مدل SM-G888N0 که طي اين سال‌ها بسياري از افراد آن را گوشي منعطف سامسونگ مي‌ناميدند، يک موبايل مقاوم است که با پشتيباني از فناوري هاي ارتباطي پيشرفته به دست کاربران خواهد رسيد.
علي رغم وجود اسناد متعدد، انتشار اين خبر، سر نخ‌هاي موجود را از بين مي‌برد چرا که واقعا هيچ مدرک درستي براي اثبات آن و عرضه محصولي با نمايشگر منعطف از سوي اين کمپاني‌ کره‌اي وجود ندارد.

سامسونگ تنها يکي از شرکت‌هاي فعال در حوزه تکنولوژي است که پتنت‌هاي ثبت‌شده آن به کاربر اجازه مي‌دهد صفحه نمايش يا موبايل خود را خم کرده و يا همانند يک رول، آن را لوله کنند. با اين حال، فعلا خبري از عرضه يک محصول اقتصادي و مصرفي نيست. نزديک‌ترين تلفن هوشمند به اين کانسپت، زد تي اي اکسون M است که در حقيقت، سازندگان در آن از دو صفحه نمايش مجزا و يک لولا در بخش مرکزي استفاده کرده‌اند.
تا به امروز شاهد عرضه محصولاتي با نمايشگر خميده همچون گلکسي نوت 8 بوده‌ايم؛ ولي اين طراحي توسط يک لايه محافظ پوشيده شده و بيشتر جنبه زيبايي دارد.
حسگر اثر انگشت درون صفحه‌اي: احتمالا بله
اسکنر اثر انگشت درون صفحه اي، يکي ديگر از نوآوري هاي گوشي هاي آينده است که احتمال مشاهده آنها در محصولات سال 2018 وجود دارد.
به گزارش جام‌جم آنلاين به نقل از گجت نيوز، سال 2017، بسياري از سازندگان سرانجام کليد فيزيکي هوم را حذف کردند. از جمله اين محصولات مي‌توان اپل و گوشي آيفون ايکس را مثال زد که بعد از سال‌ها بدون کليد هوم به دست کاربران رسيد و سيستمي نرم افزاري جايگزين آن شد. اما بر خلاف شرکت‌هايي که اسکنر اثر انگشت را به بخش پشتي منتقل کردند، اپل از سيستم تشخيص چهره Face ID براي باز کردن قفل دستگاه بهره برده است.

سنسورهاي اثر انگشت، دقيق و سريع بوده و توليدکنندگان تلفن هاي هوشمند نيز به وفور از آنها استفاده کرده‌اند. اما در حالت ايده‌آل، اسمارت فون هاي آينده با نمايشگر لبه به لبه بايد قادر به مخفي کردن اين حسگر در زير صفحه نمايش باشند. در اين صورت نيازي به کليد يا بخشي مجزا نبوده و شما تنها با لمس صفحه مي‌توانيد قفل دستگاه را باز کنيد.
متاسفانه، بسياري از سازندگان اذعان داشته‌اند توليد گوشي هايي با سنسور اثر انگشت درون صفحه اي دشوار است. به گفته فعالان اين صنعت، چنين سنسورهايي کنترل کيفيت دستگاه را سخت مي‌کنند چرا که قرارگيري لايه‌اي بزرگ از صفحه نمايش، دقت را کاهش مي‌دهد. اما آيا اين به معني عدم تجهيز محصولات آينده به چنين سنسورهايي است؟ پاسخ منفي‌ست؛ اما در سال 2018 تعداد اندکي از موبايل ها با اين فناوري توليد خواهند شد.
بنا بر شايعات اخير، گوشي پرچمدار وان پلاس 6 نخستين دستگاهي خواهد بود که به اسکنر اثر انگشت زير صفحه نمايش تجهيز مي‌شود. علاوه بر اين، يکي از سازندگان اين سنسورها يعني سينپتيکس، از تجهيز يکي از گوشي هاي ويوو به حسگر Clear ID FS9500 خبر داده که البته زمان آن نامشخص است.
اين‌ها دو مورد از مورد انتظارترين نوآوري هاي گوشي هاي آينده هستند که احتمالا پياده‌سازي آنها توجه بسياري از کاربران را به خود جلب خواهد کرد. با اين حال، تصور مي‌کنيد چه فناوري هاي ديگري مي‌توانند باعث تکامل گوشي هاي موبايل شوند؟

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۸۹۱۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نفرین پنج که دامن‌گیر انسان و پستانداران شد

تینا مزدکی_ اگر به پنجه‌های یک گربه، یک سگ یا حتی یک کانگورو نگاه کنید، متوجه می‌شوید که چیزی بین دستان ما و آن‌ها مشترک است. همه پستانداران به اشکال مختلفی پنج انگشت دارند. بنابراین سوالی که پیش می‌آید این است که چرا با وجود نحوه تکامل متفاوت همه ما جاندارن، یک الگوی یکسان بین ما و آن‌ها وجود دارد؟

برای پاسخ به این سوال که چرا پستانداران پنج انگشت دارند، ابتدا باید بفهمیم که چرا چهارپایان پنج انگشت دارند. پستانداران همه متعلق به رورَده تتراپودا هستند که به جز پستانداران شامل خزندگان، دوزیستان و پرندگان نیز می‌شود. همه اعضای این گروه پنج انگشت دارند، حتی نهنگ‌ها، فوک‌ها و شیرهای دریایی پنج انگشت در باله‌های خود دارند. البته حیواناتی مانند اسب‌ها و پرندگان یک انگشت دارند؛ اما دانشمندان متوجه شده‌اند که این جانوران هم در دوران جنینی خود پنج انگشت دارند که به مرور زمان تا قبل از تولد آن‌ها کوچک و حذف می‌شود.

این فرآیند عمدتاً توسط ژن‌های هاکس (Hox) دیکته می‌شود. ژن‌های هاکس پروتئین‌هایی را رمزگذاری می‌کنند که به تنظیم فعالیت ژن‌های دیگر کمک می‌کنند و آنها را روشن یا خاموش می‌کنند. آنها کمک می‌کنند که از اینکه اعضای بدن در محل درست خود در بدن حیوان قرار می‌گیرند، اطمینان حاصل شود. به این ترتیب، آنها در دیکته کردن الگوی اسکلتی چهارپایان نقش دارند و این کار را با کمک به کنترل پروتئین‌های ایجاد شده توسط ژن مورد نیاز انجام می‌دهند تا همزمان با ایجاد بافت، یکدیگر را فعال و یا مسدود کنند.

از طریق این فرآیند، انگشت‌ها رشد می‌کنند. بسته به نوع جانور، این انگشت‌ها می‌توانند به رشد خود ادامه دهند یا دوباره جذب شوند. اینکه دقیقا چگونه این اتفاق می‌افتد هنوز هم سوال است و این فرایند برای هر جانوری متفاوت است.

هیچ کس مطمئن نیست که این طرح پنج انگشتی برای اولین بار چه زمانی تکامل یافته است. اما اولین جانوران شناخته شده‌ای که انگشتانشان رشد کرده، حدود ۳۶۰ میلیون سال پیش از ماهی تکامل یافته و تقریباً هشت انگشت داشته است. با این حال، وجود طرح پنج انگشتی در اکثر چهارپایان زنده نشان می‌دهد که این ویژگی احتمالاً یک «همسانی» ژن یا ساختاری است که بین ارگانیسم‌ها مشترک است زیرا آنها یک جد مشترک دارند. جد مشترک همه چهارپایان زنده باید به نحوی تکامل یافته باشد تا پنج انگشت داشته باشد و این الگو را به فرزندان خود منتقل کند.

یک جد مشترک توضیح مناسبی است برای اینکه چگونه پستانداران پنج انگشت داشتند، اما بازهم دلیل آن را نمی‌گوید. یکی از نطریه‌های که وجود دارد نظریه کانالیزه شدن است. بر اساس این نظریه با گذشت زمان، یک ژن یا صفت پایدارتر می‌شود و احتمال جهش در آن کمتر می‌شود. به عنوان مثال اگر بخواهیم مهره‌های پستانداران را در نظر بگیریم، همه آن‌ها تقریباً همیشه هفت مهره داشته‌اند، حتی اگر این تعداد به نظر مزیت خاصی نداشته باشد، بر اساس این نظریه، اگر هفت مهره در طی میلیون‌ها سال کار کرده باشد و مشکلی پیش نیاورده باشد، دلیلی برای تغییر آن وجود ندارد.

با این حال، همه محققان با ایده کانالیزه شدن موافق نیستند. کیمبرلی کوپر، متخصص ژنتیک تکاملی دانشگاه سن‌دیگو، می‌گوید داشتن بیش از پنج انگشت که پُرانگشتی یا پلی‌داکتیلی نیز نامیده می‌شود، به عنوان یک جهش در بسیاری از پستانداران از جمله انسان رخ می‌دهد. جهش‌های متعددی وجود دارد که می‌تواند باعث ایجاد پلی‌داکتیلی شود، اما مطالعه اخیر منتشر شده در مجله نیچر نشان داد که این جهش می‌تواند از طریق جهش تنها یک نوکلئوتید در ژن اتفاق بیفتد.

بنابراین برخی دانشمندان این سوال را مطرح می‌کنند که چرا گونه‌هایی از جانوران پلی‌داکتیلی وجود ندارد؟

در پاسخ به این سوال گفته شده است که پلی‌داکتیلی یک نقطه ضعف تکاملی است. برخی می‌گویند ممکن است به پیوند ژنی مربوط باشد. به این معنا که با تکامل ژن‌ها در طی میلیون‌ها سال، برخی ژن‌ها به هم مرتبط می‌شوند، به عنوان مثال تغییر یک ژن در مقدار انگشتان دست می‌تواند منجر به مشکلات سلامت جدی‌تری شود. با این وجود هیچ کدام از این استدلال‌ها نمی‌تواند دلیل مناسبی برای پنج انگشتی بودن جانوران باشد.

شاید اگر این سوال را مطرح کنیم که چرا بیش از پنج انگشت در پستانداران نمی‌بینیم، به پاسخ ساده‌ای برسیم. اما هرچه که باشد این یکی از رازهای طبیعت است که فاش شدن آن احتمالا بسیار هیجان‌انگیز خواهد بود.

منبع: livescience

۲۲۷۳۲۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903651

دیگر خبرها

  • یادداشت| اینوتکس؛ صحنه‌ای جهانی برای نوآوری ایرانی
  • جهان امروز، محروم از کیمیاگری و شاعری ایرانی است
  • نقش نوآوران در آینده ایران
  • نقش نوآوران در آینده ایران بررسی شد
  • از رویداد هفته آینده گوگل چه انتظاری داشته باشیم؟
  • اردبیل هفته آینده میزبان جشنواره هنرهای نمایشی خواهد بود
  • ادعای جذاب آروا در نمایشگاه بین‌المللی تبریز: ما رقیب بوش و متابو هستیم
  • قیمت گوشی سامسونگ a54 امروز (۱۸ اردیبهشت) + مشخصات و دوربین galaxy a54 Samsung
  • نفرین پنج که دامن‌گیر انسان و پستانداران شد
  • قیمت گوشی شیائومی نوت ۱۲ پرو + مشخصات Redmi note 12 pro 5g (۱۷ اردیبهشت)